Megjithëse muaji i Ramazanit tani i bie në mesin e stinës verore dhe koha e qëndrimit pa ngrënë dhe pa pirë është më e gjatë nuk duhet të harrojmë se është dhe koha më e pasur me fruta.
E kemi dëgjuar shpeshherë këshillën e konsumimit të sa më shumë uji në Ramazan, por ç’bëhet me ato njerëz të cilët nuk mund të pinë shumë ujë.
Atëherë zgjidhja vjen me frutat, persona të tillë mund të konsumojnë pjepër, shalqi sepse konsumimi i tyre është një alternativë e mirë plotësimi të nevojës së trupit për ujë.
A e dini se hurma dhe kajsia, të pazëvendësueshmet e tryezës së Ramazanit janë  një depozitë e mirë kalciumi. E pasur me kalcium dhe potasium hurma  është një burim i mire i zëvendësimit të mineraleve të humbura me djersitjen.
Krahas kësaj edhe tek femrat të cilat shfaqet shkrirje e kockave këshillohet konsumimi i përditshëm i kosit, qumështit të shoqëruar me hurma apo kajsi.
Vlerat e larta të kalciumit janë shumë të dobishme. Mundohuni t’i konsumoni sa më shpesh mes vakteve.
/Start/